LED belysning börjar intressera mig allt mer

Efter att jag börjat läsa om den globala uppvärmningen så har jag funderat mycket över detta med LED i en allt större utsträckning. Forskaren Johan Rockströms medverkande i TV4 fick mig att reagera ordentligt och jag började läsa på om hur koldioxid utsläpp påverkar vårt klimat. Jag insåg att det faktiskt finns mycket vi människor kan göra även om det största ansvaret trots allt ligger hos företagen. LED belysning som jag tidigare köpte till bilen kan minska världens koldioxid utsläpp med ca åtta procentenheter ifall alla lokaler runt om jordklotet bytte ut sin gamla belysning till modern LED belysning. Efter allt läsande på Wikipedia så surfade jag runt på nätet som jag alltid gör under kvällarna för att fördriva tiden och hittade till en sida som erbjuder hela 7 års garanti på sin led belysning. Ett lysrör med LED dioder brukar ju i vanliga fall inte kunna köpas med en garanti som är längre än 3 till 5 år vilket gjorde mig väldigt nyfiken. Tydligen så är lysrören från Svealight finsk-tillverkade och håller en betydligt bättre kvalitet än exempelvis Philips som vi alla känner till. Jag tyckte detta var intressant då led lysrör normalt sätt inte innehåller någon kvicksilver och även minskar koldioxid utsläppet markant.  Varför är det fortfarande så många som har gamla lysrör i sina lokaler egentligen? För mig låter det helt otroligt att gemene svensk inte redan börjat använda moderna LED ljuskällor!

Specialanpassade lysrörsarmaturer för led lysrör

De flesta lysrörsarmaturerna är egentligen utvecklade för vanliga lysrör och inte led lysrör. Det jag märkte av var att Svealights lysrörsarmatur som heter Ancora vad anpassad för LED från början. D.v.s armaturen fungerar inte med vanliga fluoriserande lysrör utan endast led. Man kan undra varför det fortfarande finns så få led armaturer på marknaden som i mitt fall där jag behövde köpa ny belysning till garaget. Det hjälpte mig väldigt mycket att läsa på webbsajten www.ledlysrör.nu där jag snabbt kunde bilda mig uppfattning om led belysning i allmänhet.