Drömmer om pudersnö under fötterna

Ok, det är kanske en aning off season att snacka om skidåkning nu men jag fick en sådan flash alldeles nytt om hur det känns att åka ner för perfekt pudersnö en solig dag i januari. Jag skulle inte byta värmen mot snö nu, men jag kan heller inte påstå att jag inte ser fram emot nästa vinters skidäventyr. När jag får ett sådant sug surfar jag loss bland bilder på Google, också besöker jag freeride.se och drömmer om kommande resor till snön.

Sveriges Schweiz

Mitt favoritställe för skidåkning i Sverige är Bjursås, som även går under smeknamnet Sveriges Schweiz. Det säger väl allt? Det ska förstås tilläggas att jag långt ifrån besökt alla spännande skidorter i Sverige, så det finns många kvar att utforska. Jag brukar åka på 2 skidsemestrar per säsong, en gång till ett nytt ställe och en gång till ett ställe som jag vet att jag älskar. Förra året blev det Bjursås och Riksgränsen.

Om Riksgränsen hade jag inte särskilt höga förväntningar och blev positivt överraskad. Så vackert det var! Och stort! Det finns betydligt mer yta än folk där uppe i norr, men dagarna är skrämmande korta – de finns knappt. Jag åker dok gärna tillbaka för det var en naturupplevelse av klass!

Har du kanske något hett tips?

Jag har ännu inte bestämt vart det bär av nästa år, det är en karamell jag fortfarande suger på. Oavsett så blir det riktigt härliga avbrott i den långa vintern, som alltid…