Hur stort problem är den globala uppvärmningen?

Jag funderar mycket på det här med naturen och den globala uppvärmningen. Det sägs ganska mycket av både forskare, media och vänner och bekanta och det känns som att alla har en åsikt om detta ämne. Jag personligen tror att vi måste lära oss att förändra vårt beteende och lämna vårt konsumtionssamhälle bakom oss och effektivisera vår värld för att vi ska lyckas stoppa denna utveckling. Men hur bråttom är det för oss att få den globala uppvärmningen under kontroll egentligen? Vem ska man lita på då klimatforskare runt på jordklotet aldrig kan komma överens om hur akut detta problem verkligen är? Jag såg ett intressant klipp för ett tag sedan som belyste detta problem och man blir faktiskt mörkrädd efter Johan Rockström delar med sig av sin kunskap av vår tids största klimatkatastrof hos TV4.